Фирма ЛАКТИНА ООД стъпи на китайския пазар

Българската фирма Лактина ООД, която произвежда наши традиционни закваски за млечни продукти и пробиотици вече има магазин в китайския град Хан Джоу. Амбицията на фирмата и на китайските партньори е този 17 милионен малък град да стане център на българското кисело мляко в Китай. Затова за магазина и за българските закваски е направена специална рекламна кампания сред широк кръг от медии, търговски организации, контролни органи, администрация и други представители на китайската общност. Китайските партньори на „Лактина" са акцентирали в информационната кампания върху популяризиране консумацията на българско кисело мляко, неговия профилактичен и здравословен ефект за хората. 


Магазинът има търговско информационен характер, а надписът на английски гласи" За вашето здраве, за вашето дълголетие", другият на китайски - „Българско кисело мляко - бар". В магазина се предлагат както български закваски, произведени от фирма „Лактина", така и българско кисело мляко. На втория етаж е разположена експозиция, а плакатите и видеоклипове разказват на посетителите за пробиотичните и здравословни качества на българското кисело мляко и млечни продукти.


Амбицията на фирма „Лактина" е да разширява пазарите на български млечни закваски. Управителят на фирмата Георги Георгиев и експерти са осъществили делови контакти с председателя на Китайската асоциация на млекопреработвателите, в която членуват над 1 500 фирми.


Освен китайския пазар, „Лактина" работи и е стъпила и на пазарите в Близкия изток. Заедно с партньори от Дубай се осъществява дистрибуция на български закваски за млечни продукти и пробиотици, на основата на „лактобацилус булгарикум" и се привличат инвеститори в България.  Има поръчки за производство на български млечни продукти специално за Дубай и Близкия изток.


Фирма „Лактина" работи с пълен капацитет и нейните продукти се продават на пет континента. Приоритет в работата е научно развойната дейност, маркетинга и разширяване на външните пазари.   

 


Мандра Лесидрен ЕООД Агроновините - електронна медия за новини от селскито стопанство и храните Жоси ООД - Млекопроизводство и млекопреработка Млечни продукти с марка Димитър Маджаров