Салон „Светът на млякото, 2010”

„Светът на млякото 2010", като водещо изложение в страната, специализирано в областта на млекопреработвателната промишленост за седма поредна година бе място за представяне на едни от най-добрите български и чуждестранни производители, представители и дистрибутори от бранша.

Изложбата по време на международното изложение „Интер фуд и дринк", чиито организатори бяха Агенция Булгарреклама в сътрудничество с авторитетните браншови организации Асоциация на млекопреработвателите в България и Национална асоциация на млекопреработвателите.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откри официално изложението на 10 ноември и заяви, че българската хранително-вкусова промишленост е била водеща и трябва да остане такава и да се развива, макар и в тежките условия на финансова и икономическа криза.

Той разгледа всички салони на изложението и успя да разговаря с представители на повечето, представени на изложението „Светът на млякото" фирми, между които „Булдекс", „ Елит 95", „Полидей" и други, които са членове на Асоциацията на млекопреработвателите в България.

На щанда на „Полидей" министър Найденов опита уникалното българско мляко с розов цвят, което е дегустирано и в Европейския парламент.

Неговата технология на производство е нова, тъй като се прибавят специално отгледани и обработени  розови цветове в Института по розата в Казанлък.

На щанда на фирма „Елит 95" министърът вкуси катък, произведен по традиционна българска рецепта, както и други млечни продукти.     

Показателни за постигнатия авторитет на изложбата са както традиционните, така и новите изложители от страната и чужбина, които допринасят за утвърждаването на изложението „СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО".

То се  превърна в подходящото място за установяване на бизнес контакти, за обмяна на опит и за представяне както на нови продукти и търговски марки, така и на съвременни технологии, методи и системи в млекопреработвателната промишленост.

С цялата информация за събитието, можете да се запознаете в прикачения файл ...

 


Мандра Лесидрен ЕООД Млечни продукти с марка Димитър Маджаров Производство млечни продукти Абламилк Милкком ЕООД Агроновините - електронна медия за новини от селскито стопанство и храните