Полски млечен гигант с интерес да произвежда у нас

Полски компании имат интерес да инвестират и в производството на млечни продукти в България. Това е станало ясно по време на разговорите между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на „Lactalis“ – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те са посочили, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес за стъпване на него. Александър Манолев е представил възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага.

Освен това една от най-големите полски финансови групи, която оперира в производството на части и компоненти за автомобилния сектор, и в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България. Александър Манолев се е срещнал и с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от най-големите полски финансови групи „Boryszew“. Статистиката показва, че всяка пета кола в Европа има части произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми. Групата осигурява работа на над 11 500 работника и оперира на четири континента.

Зам.-министърът, който е във Варшава акцентира на възможностите за разширяване на производството им в България като представи индустриалните зони, към които полската група може да има интерес. Очаква се насрочване на дата за посещение на тяхна делегация, за да се запознаят на място с условията и възможностите за развитие на бизнес в България.

 

 


Данон Млечни продукти с марка Димитър Маджаров Мултивак Мандра Чех