В Украйна дегустираха български сирена кашкавали

Проектът „Европейско сирене, моля" представи сирена във вериги магазини в Киев.

 УКРАНИСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ИМАХА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДЕГУСТИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ СИРЕНА И КАШКАВАЛИ

 

Поредните презентации и дегустации по проекта „Европейско сирене, моля" се проведоха в Киев през 2010 г.


Представители от Асоциацията на млекопреработвателите в България имаха възможност на място да проследят и се запознаят с тези мероприятия. Собствениците на млекопреработвателните предприятия „ Пършевица" - инж. Димитър Зоров, „Мандра" ООД Иван Марков и Иван Глухаров, „ЧЕХ 99" - Светломир Славчев, както и представители на административното звено на АМБ бяха в Киев от 26 до 30 март.


Те посетиха веригите магазини в тримилионния град, в които бяха изградени щандове за дегустация по проекта „Европейско сирене , моля", който АМБ изпълнява, заедно с Кипърската организация на говедовъдите.

На тях бяха изложени български сирена и кашкавали, както и кипърски под наименованието „Европейско сирене, моля".

В тези големи вериги магазини клиентите имаха възможност да опитат тези млечни продукти с уникален вкус и качество, както и с високи органолептични и здравословни качества.

Приложната организация „Агропромошън" - Белгия бе направила организацията и магазините бяха едни от най-посещаваните и реномирани в столицата на Украйна - Киев.


С цялата информация за събитието, можете да се запознаете в прикачения файл ...

 


INTRAMA1 Агроновините - електронна медия за новини от селскито стопанство и храните Мандра Чех Млечни продукти с марка Димитър Маджаров